На 24 и 28 март, София Филм Фест, по инициатива на За Земята ще се случи българската премиера на документален филм за отпадъците с Джеръми Айрънс.

Бунище Земя, 98 мин

Българската премиера на новия документален филм на Джеръми Айрънс, който показва ясна и точна картина на световното положение с отпадъците – причини, последствия и решения. Прожекцията е част от София Филм Фест, по инициатива на За Земята.

Ако боклуците не са ви тема, гледайте този филм. Промяната на вижданията е сигурна.
Наложеното ни потребителско поведение на постоянно купуване и изхвърляне на продукти-еднодневки ни заблуждава, че щом попадне в кофата, боклукът става „нечий друг проблем“. Но уж напредналата човешка цивилизация все още използва средновековни начини за отърваване от отпадъците си – погребване в дупки и изгаряне. Последствията – и очевидни, и невидими – носим всички. До такава степен, че трупове на косатки и делфини се превръщат в опасен отпадък, поради поетите токсини от отпадъците, плуващи в океана.

Надежда, разбира се, има: по пътя към Нулеви отпадъци са поели малки и големи бизнеси, отделни семейства и общности, както и цели градове и региони – Сан Франциско, Нова Зеландия и много други. Повече – във филма, на страницата на Европейската мрежа за Нулеви отпадъци.

Събитието във ФБ

Прожекциите:
24.03.2013. Кино Люмиер, 18:30ч
цена: 8/6 лв (Намалението е за ученици, студенти, пенсионери, хора с увреждания)

28.03.2013. Euro Cinema, 18:45
цена: 8/6 лв (Намалението е за ученици, студенти, пенсионери, хора с увреждания)

Можете да спечелите покана за двама за премиерата на 24ти март като вземете участие в някое от ‘отпадъчните’ събития, кото правим по повода:

Предизвикателство „Всеотдаен рециклатор“

Виж страницата във ФБ

Давайтееее!

by