Проектът КлимАлт приключи, но неговите продукти за обучение и играта „Климатични герои“ продължават да интригуват млади и стари (по-малко млади)!

Партньорите по КлимАлт са горди да представят финалния резултат. Те канят Вас, учители, обучители, служители в неправителствения сектор, млади хора, младежи и всички загрижени граждани да се присъединят към играта „Климатични герои“ и да станат агенти на промяната!

Играта

Разгледай играта „Климатични герои“! Всяко тесте от карти предлага вдъхновение в борбата срещу негативните въздействия от климатичните промени. Чрез прости действия можем да окажем голямо въздействие. Отгледай своя собствена храна, преоткрий природата или стани активист. Има по нещо за всеки, който иска да бъде положителен герой в каузата за климата. Изпълни всяко едно действие и предай предизвикателството нататък, като го споделиш с друг човек.

Вдъхновяващата промяна може да бъде забавна. Играта Климатични герои е чудесен начин да предоставите на общността за обучение / обучение на ClimAlt образователна игра, надграждаща върху резултатите от ClimAlt!

Подтикването към промяна може да бъде забавно. Играта „Климатични герои“, като една своеобразна образователна игра допълнение към курса, е чудесен начин да предоставим на курсистите от КлимАлт и на всеки заинтересован гражданин начин да надградят своите познания.

Как да получите играта?
– може да играете изцяло онлайн (изтегли картите в png формат оттук),

– можете да си я принтирате сами от сайта (на стандартна хартия формат A4 в цветен или черно бял вариант),

– имаме ограничени бройки принтирани карти, които можете да получите от „За Земята“

(пишете на n.petkov@zazemiata.bg – за вземане на място от офиса ни в кв. Лозенец, София, или получаване по пощата)

Резултатите

  • Чрез заключителните събития и уебинарите, 545 участници от 26 държави от цял свят (от които 17 европейски държави) и над 30 лектори-експерти разказваха за хранителните ни системи, енергетика, консумация, климатична справедливост, образование и активно гражданско участие! 
  • В България повече от 94 участници подобриха своите знания относно климатичните предизвикателства и осъзнатостта си за тях, както и за пътищата към устойчиво развитие.


Вие сте учител или обучител? Член на организация или grassroots / неформално гражданско движение или група? Загрижен гражданин? Имате възможност да се присъедините към отворената платформа КлимАлт. Независимо дали ще я използвате за ваша лична употреба, за обучение на други хора или просто за повишаване на осъзнатостта от проблемите, тук ще можете да намерите ресурси за обучение/преподаване на 4 езика (български, английски, италиански и хърватски), които покриват широк кръг от теми – от науката за климата до кръговата икономика. Ресурсите включват видео лекции, тестове, теми за есета, дигитални тематични ресурси и др.

Специално за учители:

Разработихме плакат представящ нагледно различните мисии в играта „Климатични герои“, който вашето училище може да получи безплатно по пощата след заявка към нас на n.petkov@zazemiata.org (Николай Петков, координатор КлимАлт).

Плакатът-учебно помагало може да се постави в класната стая или в тематичните кабинети по биология, физика, география, химия.

Ако все още не сте, можете да се регистрирате в отворената платформа за е-обучение КлимАлт! 

Можете да изпробвате играта „Климатични герои“ с вашия клас, семейство и приятели!

Готови ли сте за първата си мисия?

Контакти:

Радостина Славкова

Координатор на проекта: r.slavkova@zazemiata.org

https://www.climaltproject.eu/bg

КлимАлт е проект, финансиран от програмата „Еразъм+“ на Европейския съюз. Той цели да повиши информираността на младите хора относно проблемите, свързани с измененията на климата; Да ги окуражи да се включат в разрешаването им чрез предприемане на малки или големи по обхват действия. КлимАлт се промотира от: Play Agency – Дания, За Земята – България, Door – Хърватия, Navdanya International и A Sud ecologia e cooperazione – Италия.

by